Skip to main content

Tyfus vaccine

Fagligt opdateret: 8. april 2024

Hos Lægerne Danmark tilbyder vi vaccination mod tyfus, en bakteriel infektion forårsaget af Salmonella Typhi. Tyfus er kendt for at forårsage høj feber, svaghed, mavesmerter og hovedpine, og den spredes gennem forurenet mad og vand. Sygdommen er mest udbredt i områder med dårlig sanitet og hygiejne, især i dele af verden, hvor adgang til rent drikkevand er begrænset.

Jakob Fraes
Speciallæge i Almen Medicin, Ph.d.
Læs mere om Tyfus vaccination. Alt du bør vide.

Tyfus vaccination

Tyfus-vaccinen giver effektiv beskyttelse ved at stimulere dit immunsystem til at genkende og bekæmpe bakterien, hvis du skulle blive udsat for den. Ved at blive vaccineret reducerer du din risiko for at blive syg med tyfus, hvilket er særlig vigtigt, hvis du rejser til eller opholder dig i risikoområder.

Vaccination anbefales især til rejsende til lande, hvor tyfus er udbredt, og til personer, der arbejder i miljøer, hvor de kan blive udsat for sygdommen. At blive vaccineret er en vigtig del af at forberede sig til rejser til disse områder og kan være en afgørende faktor for at undgå sygdom.

Hvad koster en tyfus vaccine?

Sådan får du vaccinen:

  1. Du booker en video konsultation med lægen og får rådgivning og recept til vaccinen.
  2. Du henter vaccinen på apoteket, medbringer den til klinikken og får her givet vaccinen.
Prisen for vaccinen på apoteket er ca. 400 kr. Hertil skal lægges en video konsultation på 15 minutter.

Ofte stiller spørgsmål om tyfus

Hvor lang tid før afrejse skal man tage tyfus vaccine?

Det anbefales generelt at få tyfusvaccinen mindst 2 uger før afrejse. Dette tidsrum giver din krop mulighed for at udvikle immunitet mod bakterien, som forårsager tyfus.

Hvordan får man tyfus?

Tyfus forårsages af bakterien Salmonella Typhi og overføres til mennesker primært gennem indtagelse af mad og vand, der er forurenet med fæces fra en inficeret person.