Skip to main content

HPV vaccine

Fagligt opdateret: 11. april 2024

Hos Lægerne Danmark tilbyder vi vaccination mod HPV (humant papillomavirus), en meget almindelig virus, som kan føre til flere forskellige typer af kræft og kønsvorter. HPV-vaccinen er en vigtig del af forebyggelsen mod disse sygdomme og anbefales til både piger og drenge.

Jakob Fraes
Speciallæge i Almen Medicin, Ph.d.
Læs mere om HPV vaccination. Alt du bør vide.

Hvad er HPV-vaccinen

HPV-vaccinen virker ved at beskytte kroppen mod de mest almindelige og farlige typer af HPV, der er ansvarlige for størstedelen af tilfælde af livmoderhalskræft og andre HPV-relaterede kræftformer. Ved at få vaccinen kan du altså reducere din risiko for at udvikle disse typer af kræft betydeligt.

Vaccinationen anbefales typisk i en ung alder, før man bliver seksuelt aktiv, da dette giver den bedste beskyttelse. I Danmark er HPV-vaccinationen inkluderet i det nationale vaccinationsprogram for piger og drenge. Det er dog aldrig for sent at blive vaccineret, og hos Lægerne Danmark kan vi vejlede dig om, hvornår og hvordan du kan blive vaccineret, uanset din alder.

Hvis du ønsker at vide mere om HPV-vaccinationen, dens fordele, og hvornår du bør overveje at få den, bør du bestille en fysisk eller video tid med en af vores læger.

Pris på HPV-vaccinen

Sådan får du vaccinen:

  1. Du booker en video konsultation med lægen og får rådgivning og recept til vaccinen.
  2. Du henter vaccinen på apoteket, medbringer den til klinikken og får her givet vaccinen.
Prisen for vaccinen på apoteket er ca. 1250 kr. Hertil skal lægges en video konsultation på 15 minutter.